2 Απρ 2015

ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ1

   Το χορευτικό τμήμα του μορφωτικού μας συλλόγου με την σημερινή του μορφή  άρχισε τα πρώτα του μαθήματα  πέρυσι  τον Απρίλιο 2014, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Φώτη Στάμου, που διδάσκει και στον σύλλογο του Μακρυγιάννη της Άρτας. Ο κύριος Στάμου  πέραν των κλασικών ειδών χορού(Συρτό,  τσάμικος,  νησιώτικο, καλαματιανός, χασάπικος,  κλπ.. ) που διδάσκονται,  εμπλούτισε την διδασκαλία του χορευτικού μας και  με άλλα είδη χορού από άλλες περιοχές της  Ελλάδας. 
Η διδασκαλία χωρίζεται σε τρία τμήματα:
 
1ο   τμήμα  για παιδιά δημοτικού
  2ο   τμήμα  για παιδιά  Γυμνασίου- λυκείου
  3ο   τμήμα  για  ενήλικες
  Έδρα του αποτελεί ο χώρος του δημοτικού σχολείου Έλατου και τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες της Κυριακής(καλοκαίρι το Σάββατο).
   Μεγάλο το ενδιαφέρον των κατοίκων του χωριού μας στην εκμάθηση παραδοσιακών χορών. Έχει καταμετρηθεί και το ποσό των 60 μαθητών διαφόρων ηλικιών, σε παλιότερες περιόδους όπως μας μαρτυρεί ο υπεύθυνος του χορευτικού, που είναι ο  Χρηστός Παππάς του Ευαγγέλου, που αποτελεί και τον ταμία του Δ.Σ. του Συλλόγου.

2

  Μαθήματα  χορού γίνονταν κατά περιόδους  και τα ποιο παλιά χρόνια,  αναλόγως με την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού, που σταματούσαν μετά την εκμάθηση  και την ολοκλήρωση του προγράμματος χοροδιδασκαλίας . Τα μαθήματα ξανά ξεκινούσαν και πάλι μετά την ύπαρξη νέου σημαντικού αριθμού ενδιαφερόμενων μαθητών για την εκμάθηση τους.

εδω Φώτο από το 2012

3