Στην θέση Μεσοχώρι, μετά την διασταύρωση για την Δρυώνα περίπου στα 50 μέτρα και πριν συναντήσουμε τον Ναό του Αγ. Νικόλαο και της Αγ. Θεοδώρας, υπάρχουν τα ερείπια του Ναού της Γεννήσεως της Θεοτόκου. Το κτίσμα(ότι έχει απομείνει) δεν είναι εύκολα ορατό από τον δρόμο, γιατί περιτριγυρίζεται από πουρνάρια και άγρια βλάστηση. Ιστορικά στοιχεία και επιγραφές δεν βρέθηκαν. Οι γεροντότεροι του χωριού αναφέρουν ότι κτίστηκε από τον Ιερέα Δημήτριο Ντιβέρη(παπά-Δημήτρης) και πιστούς του χωριού. Κτίστηκε μετά το 1881 που οι Τούρκοι κατακτητές είχαν σαν καρακόλι τον ναό της Παναγίας(παρατηρητήριο). Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι στο ΔΟΚΙΜΙΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΠΕΡΙ ΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ του ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1884(αργότερα υπήρξαν επανεκδόσεις, μάλιστα και από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΚΟΥΦΑ) στην αρχή της σελίδας 17 αναφαίρετε στον Ναό αυτό με αυτήν την ονομασία.
Μάλιστα θα πρέπει να ήταν άθικτος αφού δεν τον χαρακτηρίζει από ζημίες, όπως χαρακτήριζε τους άλλους ναούς του χωρίου μας.
Σήμερα αναφέρεται από τους κατοίκους σαν Ναός Ζωοδόχου Πηγής.
Ο Ναός αυτός γιόρταζε στις 8 Σεπτεμβρίου όπου γινόταν θεία λειτουργία και μεγάλο πανηγύρι. Για πάρα πολλά χρόνια ο ναός αυτός παρέμενε κλειστός, χωρίς να γίνονται θειες λειτουργίες. Το 1990 είχε καταρρεύσει μέρος τις σκέπης του, που αργότερα λόγο βροχών κατέπεσε ολόκληρη. Σήμερα η σκεπή του έχει αφαιρεθεί ενώ κατέπεσε και μέρος του τοίχους και είναι μόνο ερείπια.
Εδω θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε ένα χωριό, σαν το δικό μας το Κορφοβούνι, του οποίου οι κάτοικοι διακατέχονται από έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, δεν νοείτε σήμερα 2012 να υπάρχουν ερειπωμένες εκκλησιές και μάλιστα για πάρα πολλά χρόνια. Θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να γίνει αναστήλωση και να ξαναρχίσουν θειες λειτουργίες σ’ αυτόν.