29 Σεπ 2013

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙ ΑΡΤΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ
                                                  φωτο 1

  Ο πρώτος αυτοκινητόδρομος από την Γραμμενίτσα προς το Κορφοβούνι άρχισε να γίνεται το 1949-1950 πάνω σε υπάρχων Τουρκικό σοκάκι (Δερβένι).  Ο δρόμος ανοίχτηκε από πολλούς συγχωριανούς μας με τα χέρια, με τσαπιά και σκαμπάνια και έφτασε ως την Κιάφα όπου ενώθηκε με το υπάρχων δίκτυο από τον Αμμότοπο.  Αργότερα έγινε και η παράκαμψη προς το κέντρο του χωριού μας.  Ξεκινούσε από την στροφή του Φωτίου στον  Έλατο και έφτανε στην πλατεία του χωριού μας. Το πρώτο αυτοκίνητο που ανέβηκε τον χωματόδρομο τότε για να φτάσει στο  κέντρο ήταν το φορτηγό του  Κώστα Αποστόλου. 
   Ο πρώτος που έκανε συγκοινωνία ήταν ο Γ. Φασούλης με φορτηγό  3/4  και ακολούθησε ο Τάτσης  Βασίλειος με Λεωφορείο 3/4  (ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ, λόγο των πολλών βλαβών του). Κατά  αυτόν τον τρόπο συνδέθηκε το χωριό μας με τα γύρω χωριά και την πόλη της Άρτας.
  Με την μορφή που τον ξέρουμε σήμερα, από την διασταύρωση του Παντελή  Κέφη υπάρχει από το1967, όταν πλέον μπουλντόζες ανέλαβαν να τον ανοίξουν. Το 1957 αρχίζει να γίνεται και το δίκτυο προς Δρυώνα και προς Ρουμάνια.

    IMG_1036-1
                                                         φωτο  2
                   
               Η άντληση των πληροφοριών έγινε από το βιβλίο του Κώστα Ν. Κοκκινέλη.
                                           φωτο  1: απο anokalentini.blogspot.gr