27 Μαΐ 2016

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑΚΟΥ-ΑΓΝΑΝΤΙΟ-ΣΜΙΞΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ      Γίνεται πραγματικότητα ο δρόμος - Αντιπυρική ζώνη -  από την περιοχή της Διάκου,  ύψος της οικίας του Σταύρου Παππά μέχρι τον παλιό οικισμό της Σμίξης στην τεχνιτή λίμνη πουρναρίου.
    Ο  Συνεταιρισμός(Α.Σ.Δ.Σ.Δ.Χ.Κ)  με πρωτοβουλία του συνέταξε μελέτη μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και έλαβε όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή του. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 27.000 €.
     Την δαπάνη διέθεσε η Περιφερειακή Ενότητα της Άρτας, υπο την διοίκηση του Αντιπεριφεριάρχη Άρτας κ. Ψαθά Βασίλειο με χρήματα από σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου. Από την δημοπράτηση του έργου, στο οποίο έλαβε μέρος μεγάλος αριθμός εργολάβων, η διάνοιξη ανατέθηκε στο κ. Ζιώβα Κωνσταντίνο υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Άρτας. 
    Την Δευτέρα 23 Μαΐου έγινε η τοποθέτηση του εργολάβου παρουσία του προέδρου του Συνεταιρισμού(Α.Σ.Δ.Σ.Δ.Χ.Κ) κ. Κέφη Νικόλαο και του μηχανικού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σερβετά Νίκο. Οι εργασίες πρόκειται να αρχίσουν  μέχρι το τέλος του μήνα Μαΐου. 
      Έτσι παράλληλα θα δοθεί και η δυνατότητα σε πρώην κατοίκους της Σμίξης καθώς και στα παιδιά  και τα εγγόνια τους και όχι μόνο,  να μπορούν να έχουν πρόσβαση και να αξιοποιήσουν ότι έχει απομείνει από τον πρώην τόπο της κατοικίας τους. Ο δρόμος προβλέπεται να φτάσει έως την οικία του Ηλία Κούσουλα.