10 Αυγ 2012

ΤΟ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ



Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με  νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελεί δε για όλους τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».
Στις 15 Αυγούστου πιστοί με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν σέ αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Υπεραγίας Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της.
Στο Κορφοβούνι στην νέα εκκλησία που χτίστηκε μετά την πυρκαγιά που είχαμε στην παλαιά μας εκκλησία το 1997 και από την οποία τα μόνα που έμμειναν να μας θυμίζουν σε όλους εμάς του πιστούς ήταν οι τρεις εικόνες της παναγίας μια από αυτές ήταν κεντημένη σε ύφασμα από νεαρό κορίτσι και από θαύμα δεν έπαθε το παραμικρό παρά μόνο είχε ραγίσει το τζάμι.
Με λύπη πληροφορηθήκαμε από την κοπέλα που την κέντησε και την πρόσφερε ως τάμα στην εκκλησία, ότι η εικόνα αυτή δεν υπάρχει πλέον στην εκκλησία της Παναγίας εδώ και 10 χρόνια περίπου και ότι με διάφορες δικαιολογίες γίνεται προσπάθεια να ξεχαστεί το θέμα.
Από μέρος μας θα γίνει προσπάθεια να βρούμε και πάλι την εικόνα αυτή που δεν έχει βέβαια αρχαιολογική αξία αλλά έχει συναισθηματική αξία για όλους εμάς τους χωριανούς που όλα εκείνο το βράδυ του Αυγούστου έγιναν στάχτη και η εικόνα αυτή έμεινε ανέπαφη.
Χθες βράδυ η προσέλευση πιστών ήταν μεγάλη και σήμερα το πρωί αρκετοί ήταν αυτοί που έφτασαν μέχρι την Παναγία μας να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν.
Η μέρες αυτές είναι μια ευκαιρία να ξανασμίξουν πολλοί χωριανοί που είναι στις μεγάλες πόλεις ή στην ξενιτιά αλλά και οι νέοι να δουν τα μέρη που μεγάλωσαν οι δικοί τους.
Χρόνια Πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία να είμαστε όλοι καλά να ξανασμίξουμε στην εκκλησία της Παναγίας.