5 Μαρ 2014

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣIMG_2881
    Μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου που είχε  διαλύσει κυριολεκτικά τον κοινωνικό ιστό των Ελλήνων, η Ελλάδα αποφασίζει να στείλει  επίλεκτη μονάδα οπλιτών να πολεμήσει στο πλευρό των συμμάχων μας  κατά της Κορέας(βόρειας).  Μεταξύ αυτών υπήρξαν και δυο συγχωριανοί μας, οι οποίοι υπηρετούσαν τότε  την  στρατιωτική θητεία του.  Ήταν ο Ιωάννης Παναγ. Φώτης  και ο  Ευθύμιος  Κούσουλας  του Κων/νου.  Η παραμονή τους στην Κορέα ξεκίνησε την  1/1/1953  και έλιξε στις 15/8/1953 με την επιστροφή τους.
   Η Ελληνική πολιτεία  αποφάσισε να τιμήσει τους άντρες αυτούς με το  ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ   για την συμμετοχή τους στις Στρατιωτικές Επιχειρήσεις της Κορέας . Έτσι το 2006 άρχισε να κατασκευάζει  το συγκεκριμένο μετάλλιο και αμέσως το επόμενο έτος 2007  να το διαμοιράζει στους κατόχους.

  Απονέμεται στους μετάσχοντες στο Εκστρατευτικό Σώμα της Κορέας κατά τα έτη 1950-1958. Το μετάλλιο αυτό περιλαμβάνει μία μόνη τάξη και κατασκευάστηκε από μπρούτζο φυσικού χρώματος.
Στην κύρια όψη απεικονίζεται εξώγλυφα το Εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας.  Στην πίσω όψη στο μέσον απεικονίζεται εξώγλυφα το έμβλημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αναγράφονται εξώγλυφα    οι λέξεις   ‘’ΚΟΡΕΑ 1950-1958’’  και   ‘’ΥΠΕΘΑ’’.

      Οι ποιο κάτω φωτογραφίες είναι από το ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ  με το οποίο τιμήθηκε ο Κούσουλας Ευθυμίου του Κων/νου.
IMG_2537
IMG_2878
IMG_2881